امروز یکشنبه 29 بهمن 1396
ساعت 10:19:22
خانه آرشیو پیوندها جستجو درباره ما ارتباط با ما تبلیغات RSS

صفحه نخست

هنری

گفتگو

فرهنگی

اقتصادی

حوادث

سیاسی

علمی

اجتماعی

ورزشی


آخرین اخبار
چاپ

کد خبر : 41021

تاریخ انتشار : 16/11/1396 - 12:45

مازندران نبض تپنده تولید برنج کشور/ صنایع تبدیلی و برندسازی در حوزه برنج وجود ندارد

برنج در جیره سبد غذایی مازندرانی ها به عنوان غذای اصلی محسوب می شود؛ کشت برنج از جمله شغل های سنتی قدیمی است که امروزه نیز رواج دارد و به جرات می توان گفت برنج مازندران با کیفیت ترین برنج کشور است.

به گزارش جویباران، کشت برنج به صورت یک سنت در بین مازنی ها نسل به نسل منتقل شده و مالکیت سرانه  زمین در اراضی کشاورزی مازنی ها پایین و هزینه تولید آن بالا است.امروزه پایدار بودن کشاورزی مازندران بستگی به قیمت تمام شده  برنج دارد. 

  *نبود صنایع تبدیلی در حوزه برنج/لزوم توجه به برندسازی برنج، موثر در رشد اقتصاد مازندران 

رحمان عرفانی دکترای زراعت اظهارکرد:با ورود سرمایه گذار در تولید محصول داخلی و با توجه به توصیه مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی می توان با برنامه ریزی درست و دقیق جانب تولید را رعایت کرده و واردات را متناسب با نیاز و زمان در کشور داشته باشیم. 

وی افزود: واردات متناسب برنج در کشور انگیزه را در کشاورز برای تولید برنج بیشترکرده و رغبت برای ادامه کار باعث منتقل شدن این سنت قدیمی به صورت نسل به نسل و در نهایت یک کشاورزی پایدار در مازندران ایجاد می شود. 

معاون موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران گفت: مازندران بهترین شرایط اقلیمی و آب و خاک را برای تولید برنج دارد و با توجه به قدمت اراضی کشاورزی در بسیاری از شرایط ها خود کشاورز یک اقتصاد دان خرد است. 

عرفانی بیان کرد: محصول برنج نسبت به محصولات دیگر مانند پنبه علی رغم کمبود منابع آب های زیر زمینی همچنان باعث رونق توسعه اقتصادی در استان شده است.تولید برنج اگر مورد حمایت مسئولان واقع شود زمینه اشتغال زایی بیشتر در سطح استان مازندران را به همراه دارد. 

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه با وجود تولید انبوه برنج در مازندران هنوز صنایع تبدیلی متناسب در بخش برنج نداشته و با توجه به روندی که برای برند سازی و شناسنامه دار کردن واحدهای بسته بندی در نظر گرفته شده صنایع تبدیلی می تواند در توسعه اقتصادی محصول برنج موثر باشد. 

دکترای زراعت تصریح کرد: برنج یک محصول استراتژیک و تولید آن برای مازندران بسیار مهم است. اگر بتوانیم از سبوس برنج روغن کشی کنیم در واقع صنایع تبدیلی را وارد کشاورزی کرده و یقینا شرایط مناسب تری از لحاظ اقتصادی برای کشاورز مازنی به وجود می آید. 

*سه هزار بهره بردار به طور مستقیم در زراعت مازندران نقش دارند 

  مرتضی نصیری دکترای زراعت در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: برنج یکی از پایدار ترین محصولات باغی در شمال کشور بوده که حدود سه هزار بهره بردار به طور مستقیم در زراعت نقش و به طور غیر مستقیم 70 درصد مردم مازندران ارتباط تنگاتنگ با تولید برنج دارند. 


وی افزود: به طور متوسط حدود 6 هزار میلیارد تومان درآمد ناخالص از اراضی کشاورزی مازندران است،یعنی به ازای هر نفر تولید ناخالص دو میلیون تومان که 50 درصد به طور مستقیم و 30 درصد به طور غیر مستقیم با آن در ارتباط هستند. 

  عضو هئیت علمی موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران گفت: اقلیم مناسب آب و هوایی مازندران، طول دوره ی رشد کوتاه مدت برنج، میزان مصرف کمتر به ازای هر کیلوگرم تولید و یک محصوی خشک بدون تاریخ مصرف باعث تقویت تولید برنج در مازندران می شود. 

دکترای زراعت خاطر نشان کرد: تولید برنج با تجارت بازرگانی ارتباط تنگاتنگی دارد و اگر این حلقه خوب به هم متصل شود مزیت های تولید برنج را در سطح استان بیشتر خود را نشان می دهد. 

  *کشت مکانیزه؛ تولید بیشتربا کیفیت بهتر 

محسن عمران کارشناسی ارشد کشاورزی، در گفت و گو با ایسنا مازندران اظهار کرد: برنج یک تک محصول بوده که اکثر خانوار های مازنی از راه تولید برنج امرار معاش می کنند و با توجه به زمین های زیر کشت برنج هر منطقه برای هر خانواده تقریبا هفت دهم هکتار زمین زیر کشت در نظر گرفته شده است. 

وی افزود: تولید برنج در مازندران به علت اینکه محصول استراتژیک محسوب می شود در توسعه اقتصادی و صنایع تبدیلی نقش به سزایی دارد از جمله آرد برنج و سبوس برنج که با توجه به خواص بالای آن بسیارمورد استفاده است. 

محقق معاونت موسسه تحقیقات برنج مازندران گفت: کشاورزان با کشت ارگانیک برنج در مزارع خود هم می توانند با قیمت بالاتری برنج را فروخته و هم از سبوس آن به عنوان صنایع تبدیلی با بسته بندی های بهداشتی و شکیل فروش بالایی داشته باشند. 

استاد دانشگاه تصریح کرد: طرح تجهیز و نوسازی زمین های زیر کشت برنج مازندران از جمله طرح های خوب در حوزه ی کشاورزی  است و هر چه کشاورزی استان به سمت کشت مکانیزه و نوسازی مزارع پیس برود تولیدات برنج بیشتر با کیفیت بهتر را شاهد خواهد بود. 

  *برنج در اراضی شمال کشور توجیه اقتصادی ندارد 

شهرام طاهرنژاد کارشناسی ارشد کشاورزی و باغات در گفت و گو با ایسنا مازندران، اظهار کرد: واردات برنج در کشور توسط دولت با تعرفه ی بالا باز هم ارزان تر از برنج داخلی است و هزینه ی تمام شده محصول برنج در مازندران به خاطر نیروی انسانی و ارزش افزوده اراضی بالا است. 

وی افزود: محصول برنج کشاورز مازندرانی به اندازه ی گذران زندگی خودش توجیه اقتصادی دارد و چون برنج در جیره ی سبد غذایی جامعه به عنوان غذای اول است،  کشور باید خود را در تولید برنج تامین کند تا از لحاظ اقتصادی وابسته به کشوری دیگر نباشد. 

طاهرنژاد گفت: ایده ی کشت دوم چند سالی است که در بین کشاورزان مازنی رواج پیدا کرده تا با فروش مجدد کشت دوباره برنج بتوانند از نظر اقتصادی تامین شوند .نشا مجدد باعث درآمد بالاتر کشاورز می شود و در وضع کنونی به یک درجه ی سود دهی نسبی برای گذران زندگی رسیده است. 

وی خاطر نشان کرد: اجرای طرح ایران و ژاپن که در سال های قبل متوقف شد می توانست به مدیریت و دسترسی کشاورز به آب در سطح زمین زراعی و کشت برخی سبزیجات و کلزا کمک کند و در فصل زمستان نیز از زمین استفاده بهینه شود. 

منبع : ایسنا
دیدگاه شما در مورد : مازندران نبض تپنده تولید برنج کشور/ صنایع تبدیلی و برندسازی در حوزه برنج وجود ندارد

مازندران نبض تپنده تولید برنج کشور/ صنایع تبدیلی و برندسازی در حوزه برنج وجود ندارد

 

  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
RSS
خانه | آرشیو | پیوندها | جستجو | درباره ما | ارتباط با ما | تبلیغات | RSS