امروز شنبه 13 آذر 1395
ساعت 17:14:23
خانه آرشیو پیوندها جستجو درباره ما ارتباط با ما تبلیغات RSS

صفحه نخست

هنری

گفتگو

فرهنگی

اقتصادی

حوادث

سیاسی

علمی

اجتماعی

ورزشی


آخرین اخبار
چاپ

کد خبر : 21562

تاریخ انتشار : 13/04/1394 - 17:56

شامی بابلی ویژه سفره‌های افطاری مازندرانی‌ها/آموزش گام‌به‌گام

برای تهیه این شامی خوشمزه از سبزی‌های معطری مانند زلنگ و اناریجه که از دامنه کوه‌های شمال جمع می‌شوند، استفاده می‌کنند؛ این سبزی‌ها عطر و طعم بسیار مطبوعی به شامی می‌بخشد.

جویباران ـبه گزارش خبرنگار بلاغ،

حورا؛ شبکه اطلاع رسانی زنان مازندران، در گذشته مردم مازندران برای استقبال از ماه مبارک رمضان آداب و آیین بخصوصی داشتند که هنوز هم مردم منطقه برای زنده و پابرجا ماندن آن تلاش می‌کنند و در برخی از موارد با تغیر شکل قدیمی، به آن رسم و رسوم جانی تازه می‌بخشند؛ دغدغه خانم‌های خانه‌دار در این روزهای پربرکت افطاری دادن است.

به همین بهانه طرز تهیه شامی بابلی را به مخاطبین آموزش می‌دهیم. امیدواریم این شامی خوشمزه و بومی در ماه‌مبارک‌رمضان، زینت‌بخش سفره‌های افطارتان باشد.

* مواد لازم برای تهیه شامی بابلی

سبزی معطر مخصوص شامی (جعفری، تره، شنبلیله، زلنگ، اناریجه، گشنیز، سیر، سرسم و اوجی) / 500 گرم

گوشت گوسفند / 500 گرم

لپه / 250 گرم

پیاز / 2 عدد

تخم‌مرغ / 4 عدد

نمک، فلفل، زردچوبه / به‌مقدار لازم

آرد و زعفران /  در صورت نیاز

* طرز تهیه شامی بابلی

1- گوشت، پیاز، کمی دارچین، زردچوبه و دو لیوان آب روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا گوشت کاملاً بپزد به طوری که آب آن به خورد گوشت برود.

2- لپه را از 2 الی 3 ساعت قبل خیس کنید و پس از این مدت بپزید و مانند گوشت بگذارید آب لپه نیز کاملاً تمام شود.

3- گوشت، لپه و تمام سبزی‌ها را باهم چرخ کنید و به آن نمک، فلفل و کمی دارچین بزنید و مخلوط کنید.

4- تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی بشکنید و به مواد چرخ شده اضافه کنید سپس تمام مواد شامی را خوب ورز دهید.

5-درون تابه ای مناسب روغن بریزد و بگذارید تا داغ شود، کمی از مایه شامی بردارید و در کف دست بصورت گرد پهن کنید؛ وسط آن را با انگشت سوراخی ایجاد کنید و سپس درون روغن بیندازید تا سرخ شود، پس از سرخ شدن یک طرف شامی را برگردانید تا طرف دیگر آن سرخ شود.

6- به‌دلیل وجود سبزی در این شامی خوشمزه رنگ روغن کمی تیره می‌شود، بهتر است با حرارت ملایم شامی را سرخ کنید.

7- این غذا را می‌توان را با جعفری و برش‌های گوجه‌فرنگی تزئین کرد.

* به‌یاد داشته باشید؛ می‌توانید بجای دارچین از 1 قاشق غذاخوری آب زعفران آماده شده استفاده کنید.

* توجه کنید؛ سبزی این شامی ترکیبی از جعفری، تره، شنبلیله، زلنگ، اناریجه، گشنیز، سیر، سرسم و اوجی است که مقدار جعفری و تره و سیر باید دو برابر بقیه سبزی‌ها باشد.

* همچنین؛ سرسم و اوجی از خانواده نعنا و زلنگ و اناریجه هم از سبزی‌های کوهی شمال هستند که از دامنه کوه جمع می‌شوند، می‌توانید در صورتی که این سبزی‌ها در در دسترس‌تان نیست از ترکیب جعفری، نعنا، شنبلیله، گشنیز و سیر استفاده کنید.

* مقدار تخم‌مرغ‌ها بسته به‌اندازه آن‌ها است، باید تااندازه‌ای تخم‌مرغ به مایه شامی اضافه کنید که قابلیت شکل دادن را داشته باشد.

* به خاطر داشته باشید؛ برای شکل‌دهی بهتر به شامی زمان فرم دادن به مایه شامی، دست را به کمی تخم‌مرغ آغشته کنید، برای انسجام بیشتر مواد شامی می‌توان از یک عدد سیب‌زمینی پخته چرخ شده یا کمی آرد استفاده کرد.

 

/3004

دیدگاه شما در مورد : شامی بابلی ویژه سفره‌های افطاری مازندرانی‌ها/آموزش گام‌به‌گام

شامی بابلی ویژه سفره‌های افطاری مازندرانی‌ها/آموزش گام‌به‌گام

 

  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
RSS
خانه | آرشیو | پیوندها | جستجو | درباره ما | ارتباط با ما | تبلیغات | RSS