امروز پنج شنبه 18 آذر 1395
ساعت 11:25:50
خانه آرشیو پیوندها جستجو درباره ما ارتباط با ما تبلیغات RSS

صفحه نخست

هنری

گفتگو

فرهنگی

اقتصادی

حوادث

سیاسی

علمی

اجتماعی

ورزشی


آخرین اخبار
چاپ

کد خبر : 20885

تاریخ انتشار : 06/04/1394 - 18:06

نکاتی که باید درباره تب کریمه کنگو بدانید

تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است که به وسیله کنه منتقل می‌شود و سالیانه باعث مرگ و میر بالایی در بیماران مبتلا می‌شود.

جویباران ـبه گزارش بلاغبه نقل از میانخبر، تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است که به وسیله کنه منتقل می‌شود و سالیانه باعث مرگ و میر بالایی در بیماران مبتلا می‌شود و بیماری از سال‌ها پیش در قاره‌های آسیا، آفریقا و اروپا دیده می‌شود.

این بیماری مخصوص حیوانات است ولی در مواردی در انسان‌ها به صورت تکی و یا گروهی اتفاق می‌افتد . علت نام‌گذاری بیماری به خاطر مشاهده اولین موارد در منطقه کریمه ( کشور اوکراین ) و کنگو ( زئیر ) بوده است .

راههای انتقال
کنه در اولین خون‌خواری از حیوانات مهره‌دار کوچک آلوده شده و در تمام طول زندگی‌اش آلوده است و بیماری را به انسان و حیوان منتقل می‌کند.

بیماری حیواناتی مانند خرگوش صحرایی، جوجه تیغی، گوسفند، گاو، بز ، زرافه و کرگدن و گورخر را آلوده می‌کند؛ پرندگان اگرچه باعث انتقال کنه‌ها می‌شوند ولی ابتلا به بیماری فقط در شتر مرغ دیده می‌شود . الته در سایر حیوانات هیچ علامتی به جز تب دیده نمی‌شود.

بیماری از طریق گزش کنه آلوده با تماس با پوست، خون و لاشه حیوان، همچنین تماس با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ انسان‌های بیمار به انسان سالم منتقل می‌شود.

دامداران، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه و کارکنان بهداشتی درمانی در معرض خطرند. شیوع بیماری در فصل گرم سال و همزمان با فصل فعالیت کنه‌ها است .

علائم بیماری
1 تا 7 روز بعد از گزش کنه با تماس با فرد بیمار، سر درد شدید، تب و لرز، درد عضلانی ( بخصوص در پشت و پاها ) ، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور ( حساسیت به نور و خونریزی‌های زیر پوست) می‌شود.

گاهی باعث حالت تهوع، استفراغ، گلو درد، اسهال، درد شکم و کاهش اشتها می‌شود. تورم و قرمزی صورت و حلق، خونریزی از مقعد، بینی، دهان و رحم، خون در ادرار ، بزرگی کبد و طحال نیز در بیماران دیده می‌شود.

بیماران معمولا به خاطر از دست دادن خون، خونریزی مغزی، کمبود مایعات به‌دلیل اسهال و یا تورم ریه‌ها و خونریزی داخلی فوت می‌کنند در غیر این صورت بعد از 10 روز به تدریج بهبود و 3 تا 6 هفته بعد از بیمارستان مرخص می‌شوند.

تشخیص و درمان
تشخیص بیماری بر اساس آزمایش خون و علائم بیماری است و درمان بایستی فورا در شرایط ایزوله بیمارستانی با داروهای حمایتی و ضد ویروسی و یا تزریق خون شروع شود.

پیشگیری
پیشگیری شامل بیماریابی، درمان به موقع مبتلایان و افزایش آگاهی مردم درباره راه‌های انتقال بیماری است.

بهبود شرایط محل نگهداری دام به منظور حذف کنه‌ها و محافظت از گزش توسط کنه شامل پوشیدن لباس روشن توسط دامداران و تعویض لباس بعد از خروج از محل نگهداری دام ، پوشاندن نواحی در معرض گزش و بررسی بدن به منظور اطمینان از عدم وجود کنه روی پوست.

جدا کردن کنه های احتمالی از روی بدن بدون له کردن کنه و تماس با دست‌ها به وسیله پنس.

ذبح حیوانات در کشتارگاه بهداشتی، جلوگیری از عرضه غیر بهداشتی و استفاده از گوشت مورد تائید دامپزشکی .

نگهداری گوشت حیوان تازه ذبح شده به مدت 24 ساعت در یخچال و بعد قطعه قطعه کردن گوشت با استفاده از دستکش.

استفاده افرادی که دام ذبح می‌کنند از وسایل ایمنی مثل کلاه، ماسک ، روپوش ، پیش بند پلاستیکی ، چکه و دستکش لاستیکی به منظور جلوگیری از تماس با خون و ترشحات دام .

ریختن محلول سفید کننده خانگی با رقت 1 به 100 روی خون و ترشحات ریخته شده از ذبح دام و شستشو پس از 15 دقیقه با آب و صابون و در صورت چسبانیدن خون و ترشحات استفاده از محلول 1 به 10 .

در صورت مشاهده هرگونه علائم مشکوک یا سؤال درباره این بیماری به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی محل زندگی خود مراجعه کنید ./ع

 

 

 

 
 

 

 
 

/3004

دیدگاه شما در مورد : نکاتی که باید درباره تب کریمه کنگو بدانید

نکاتی که باید درباره تب کریمه کنگو بدانید

 

  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین ها
RSS
خانه | آرشیو | پیوندها | جستجو | درباره ما | ارتباط با ما | تبلیغات | RSS